02 martie 2020, 14:40 Sănătate views 3526
Dumbrăveanu: Șapte persoane revenite din Italia, internate în spital
02 martie 2020, 14:40 Sănătate views 3526

Dumbrăveanu: Șapte persoane revenite din Italia, internate în spital

Pe parcursul a 24 de ore, 7 persoane, 5 copii și 2 maturi, reveniți din Italia, au fost internate cu simptome de tuse și febră.

Declarațiile au fost făcute de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței a Punctului Focal Național privind controlul infecției prin Coronavirus, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Potrivit lui Dumbrăveanu, cele 7 persoane au fost internate în spital pentru a realiza testele necesare de laborator pentru a confirma sau pentru a infirma infectarea cu noul virus.

Cu toate acestea, ministra susține că în Republica Moldova deocamdată nu au fost înregistrate cazutri de îmbolnăvire cu COVID-19.

De asemenea, în cadrul ședinței de azi, a fost decis:

- Sporirea măsurilor de control la Punctele de trecere a frontierei. În acest sens, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică vor fi prezenți 24/24 ca să ofere suport pentru investigarea persoanelor revenite din zonele cu risc sporit de infecție și analiza fișelor epidemiologice.

- Sporirea capacităților umane la ANSP pentru repartizarea fișelor epidemiologice către medicii de familie, astfel încît, persoanele revenite din țările cu risc sporit de infecție, să fie monitorizați la domiciliu.

- Actualizarea pe site-ul ANSP, zilnic, a informației privind zonele cu risc sporit de infecție prin Coronavirus de tip nou, pentru ca medicii de familie să poată monitoriza eficient persoanele și elibera certificate de boală la necesitate.

- Am solicitat tuturor managerilor de instituții medico-sanitare ca să asigure toate măsurile de prevenire a infecției, inclusiv prin amplasarea soluțiilor dezinfectante în fiecare instituție. Personal voi monitoriza îndeplinirea acestei sarcini.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1020 locuitori

Budăi este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi şi Dermengi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1020 de locuitori. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.