03 februarie 2022, 16:00 Sănătate views 2785
În spitalele pentru copii din Chișinău sunt internați 229 de pacienți diagnosticați cu COVID-19
03 februarie 2022, 16:00 Sănătate views 2785

În spitalele pentru copii din Chișinău sunt internați 229 de pacienți diagnosticați cu COVID-19

În cele două spitalele municipale pentru copii sînt internați 229 de pacienți bolnavi de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale sănătate și asistență socială a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gîlcă, a anunțat astăzi pe rețelele de socializare că presiunea pe spitalele municipale pentru copii din capitală a scăzut, ieri seara fiind internați 229 de copii bolnavi cu noul coronavirus.

Potrivit oficialului, acest lucru nu înseamnă o scădere a valului pandemic, ci este vorba de faptul că au fost activate mai multe secții de tratament COVID-19 în raioane. „Cifrele zilnice de noi infectări descurajează speranța că am ajuns pe platou, adică la apogeul valului pandemic: avem circa 5000 de noi infectări și re-infectări zilnice doar raportate", a menționat Gîlcă.

În același timp, acesta consideră că din cauza contagiozității extinse a variantei Omicron, numărul cazurilor zilnice ar putea fi mult mai mare – circa 20 de mii.

Oficialul a precizat că varianta Omicron a COVID-19 se manifestă prin rinoree, dureri de cap, epuizare și oboseală, dureri în gît și simptome de bronșită, dar nu s-au constatat forme complexe ale evoluției bolii care să producă decese.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

spital , coronavirus , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
388 locuitori

Alexeevca este un sat din cadrul comunei Svetlîi, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 38 km de municipiul Comrat și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 388 de oameni. Satul Alexeevca a fost menționat documentar în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.