Mergi spre compartimentul: Literatura
15 februarie 2016, 15:32 Literatura views 10909
A fost dat startul primului Festival Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”
15 februarie 2016, 15:32 Literatura views 10909

A fost dat startul primului Festival Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”

În curtea Casei-muzeu „Grigore Vieru" din satul Pererîta, deschisă pentru public pe 31 august 2015, a fost inaugurat astăzi foişorul poeziei şi tot aici a fost dat startul primului Festival Internaţional de Poezie „Grigore Vieru", care s-a desfăşurat la Casa de cultură din localitate.

Vatra părintească a lui Grigore Vieru a fost restaurată cu suportul Ministerului Culturii şi de jumătate de an are statut de Casă-muzeu, un loc de pelerinaj pentru admiratorii creaţiei poetului.

„Au fost mulţi vizitatori, în primul rând din ţările baltice, din Polonia, România, Republica Moldova. Și azi au venit o mulţime de oameni", a menționat Veaceslav Ciutac, directorul Casei-muzeu.

Vizitatorii spun că în preajma exponatelor din casa lui Grigore Vieru trăiesc o stare de spirit deosebită.

În curtea Casei-muzeu a fost inaugurat foişorul poeziei şi a fost dat startul unui eveniment inedit pentru Pererîta. „Azi, aici, dăm startul primului Festival Internaţional de Poezie. Vrem ca Vieru să fie mai aproape, să fie o tradiţie a satului", a declarat Anatol Ceban, primar, Pererîta.

După vizitarea Muzeului, depuneri de flori la bustul poetului, manifestaţia a continuat la Casa de cultură din Pererîta, unde cei mai mici cititori ai operei poetului au inaugurat evenimentul.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

poezie , literatura , Festival , Grigore Vieru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1408 locuitori

Romăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Romăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1408 oameni. Satul Romănești a fost menționat documentar în anul 1813.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.