Mergi spre compartimentul: Literatura
15 decembrie 2023, 10:30 Literatura views 1251
A fost lansat ce-l de-al treilea volum al lucrării:
15 decembrie 2023, 10:30 Literatura views 1251

A fost lansat ce-l de-al treilea volum al lucrării: "Fundamentul științific al statului de drept"

Cel de-al treilea volum al cărții "Fundamentul științific al statului de drept" a fost scos recent de sub tipar.

Lucrarea este semnată de Gheorghe Costachi, doctor habilitat în drept, profesor universitar, cercetător științific principal în cadrul Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice și Victor Sandu, doctorand Școala doctorală Științe Juridice, Universitatea de Stat din Moldova.

Volumul a fost lansat în cadrul mesei rotunde: „Independența justiției constituționale și impactul ei asupra provocărilor actuale din domeniul drepturilor omului”, eveniment dedicat împlinirii a 75 de ani ai Declarației Universale a Drepturilor Omului.

Lucrarea reflectă problema clasificării drepturilor și libertăților omului. Pornindu-se de la primele încercări de a grupa categoriile de drepturi și libertăți, de la istoricul recunoașterii și consacrării diferitor generații de drepturi și libertăti, sînt expuse unele idei importante atestate în doctrină la acest subiect. În final, sînt prezentate principalele cinci categorii de drepturi și libertăți recunoscute la moment în literatura de specialitate, categorii preluate și valorificate și în textul constituțional.

Menționăm că monografia "Fundamentul științific al statului de drept" numără trei volume și peste 700 de pagini.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

stat , drepturi , carte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
728 locuitori

Floreşti este un sat din cadrul comunei Buciumeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Florești a fost menționat documentar în anul 1666.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.