Mergi spre compartimentul: Teatrul
15 noiembrie 2016, 12:30 Teatrul views 7318
Teatrul „Mihai Eminescu”, dublu premiant la Festivalul de Comedie din Galaţi
15 noiembrie 2016, 12:30 Teatrul views 7318

Teatrul „Mihai Eminescu”, dublu premiant la Festivalul de Comedie din Galaţi

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu" din Chişinău a fost dublu premiant la Festivalul de Comedie din Galaţi. Vodevilul „Aveţi ceva de declarat?", în regia lui Petru Hadîrcă, jucat de echipa Teatrului, a fost desemnat drept cel mai bun spectacol în cadrul Festivalulului Naţional de Comedie 2016 din România.

De asemenea, rolul Camille din aceeaşi piesă, i-a adus actorului Ghenadie Gîlcă, artist emerit, premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin.

Premiera comediei „Aveţi ceva de declarat?" a avut loc în luna aprilie curent, la Chişinău. „O comedie clasică, realizată după toate canoanele genului. Un text coerent înnobilând ritmul neobosit al spectacolului", a afirmat despre piesa învingătoare Doina Papp, membra juriului, critic, istoric de teatru, publicistă şi membră UNITER.

Festivalul a avut loc în perioada 5-13 noiembrie, aflîndu-se la cea de-a 28-a ediție.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Festival , premiu , teatru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
3765 locuitori

Hîjdieni este un sat şi comună din raionul Glodeni. Hîjdieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3765 de oameni. Satul Hîjdieni a fost atestat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.