Mergi spre compartimentul: Teatrul
29 august 2012, 09:28 Teatrul views 9413
29 august 2012, 09:28 Teatrul views 9413

Prima ediţie a Concursului "Maria Bieşu" adună artiști din întreaga lume


 Foto: moldpres.md

Peste 30 de interpreţi din Armenia, Germania, Rusia, Ucraina, România, Kazahstan, Republica Moldova se vor reuni la Chișinău, în perioada 12-15 septembrie, în cadrul primei ediţii a Concursului Internaţional de Operă "Maria Bieşu". Despre aceasta a anunţat astăzi Uniunea Muzicienilor, informează MOLDPRES.

Parascovia Berghie, vicepreşedinte al uniunii respective, a precizat pentru agenţie că la concurs vor evolua atît cîntăreţi de operă începători, cît şi profesionişti. Cei peste 30 de concurenţi vor evolua în scenă cu o arie selectată de juriu şi cu alta la alegere.

Cîştigătorul concursului va primi Trofeul, în valoare de 15 mii de euro. Interpretul care va primi Premiul I va ridica 10 mii de euro, Premiul II - 7 mii de euro, iar premiul III - 5 mii de euro.

În componenţa juriului concursului au fost incluşi muzicieni vestiţi din Italia, Turcia, Rusia, România, Ucraina, Republica Moldova.

Celebra cîntăreaţă de operă Maria Bieşu (1935-2012), apreciată drept Primadona Operei Naţionale de la Chişinău, a trecut în nefiinţă la 16 mai anul curent. Artista s-a stins din viaţă fiind bolnavă de leucemie, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

Moldova , muzica , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.