Mergi spre compartimentul: Teatrul
18 noiembrie 2012, 11:30 Teatrul views 6384
18 noiembrie 2012, 11:30 Teatrul views 6384

A treia ediție a Festivalului Naţional de Teatru Social

Zece echipe de tineri din zece raioane ale Republicii Moldova au prezentat, sîmbătă, 17 noiembrie, mai multe piese de teatru pe subiecte actuale, în cadrul ediţiei a III-a a Festivalului Naţional de Teatru Social, anunță tv7.md.

Ana Susarenco, organizator al festivalului, a declarat că participanţii sînt elevi din diferite şcoli şi licee din republică şi nu au cunoştinţe în domeniul teatral. Subiectele sînt prezentate prin prisma problemelor existente în rîndurile generaţiei tinere.

Organizatorul festivalului a mai specificat că premiile sînt acordate în dependenţă de tematica scenetelor prezentate. Astfel, vor fi premii pentru subiecte în domeniul migraţiei, în domeniul sănătăţii reproductive şi în domeniul consumului de alcool în rîndul tinerilor. Piesele au o durată de maximum 15 minute.

Festivalul Naţional de Teatru Social este organizat de Reţeaua Educatorilor de la Egal la Egal (Y-PEER) Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Fondului ONU pentru Populaţie.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1720
Populația:
244 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Ţipala, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 244 de oameni. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1720.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.