Mergi spre compartimentul: Teatrul
25 ianuarie 2013, 13:03 Teatrul views 8135
25 ianuarie 2013, 13:03 Teatrul views 8135

Teatrul Naţional de Operă şi Balet va relua turneele în Marea Britanie

Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Maria Bieşu" va relua turneele în Marea Britanie. La începutul lunii februarie vor fi prezentate spectacolele de operă "Tosca" de Puccini şi "Carmen" de Bizet, relatează trm.md. Ambele au fost remontate în viziunea britanicului Elen Kent şi sînt prezentate în aceste zile spectatorilor din Chişinău.

Dirijorul Nicolae Dohotaru  a lucrat mai mulţi ani cu echipa Teatrului de Operă și Balet. Acum este în calitate de dirijor invitat şi spune că turneele sînt o modalitate de a susţine oamenii de creaţie.

Recent, trupa de balet a Teatrului s-a întors din China, unde a prezentat spectacolul "Lacul Lebedelor". Acum artiştii repetă dansurile din opera "Carmen", respectînd indicaţiile impresarului Elen Chent, foarte exigent la tot ce urmează să ajungă în faţa spectatorilor din Marea Britanie.

 

Cuvinte cheie:

cultura , teatru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
273 locuitori

Congazcicul de Jos este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 5 km de municipiul Comrat și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 273 de oameni. Satul Congazcicul de Jos a fost întemeiat în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.