Mergi spre compartimentul: Arhitectura
04 august 2016, 16:34 Arhitectura views 6548
Reamenajarea Scuarului Cehov continuă
04 august 2016, 16:34 Arhitectura views 6548

Reamenajarea Scuarului Cehov continuă

Inițiatorii mișcării de reamenajare a Scuarului Cehov din Capitală au anunțat că acțiunile de renovare a spațiului respectiv continuă, de data aceasta pe banii municipalității.

După prima etapă a reamenajării Scuarului, inițiativa a reușit să:

# Salveze spațiul de preluare și construire;
# Branding-ul și construirea de personalitate;
# Amenajeze spațiul cu bănci, coșuri pentru gunoi, felinare și gazon pentru atragerea oamenilor;
# Elaboreze proiectul de amenajare și perfectare a actelor necesare pentru lucrările de renovare.

Cele 15 mii de dolari folosiți pentru aceste acțiuni au fost colectați în cadrul unei campanii de strîngeri de fonduri. În luna februarie a anului curent inițiatorii au înaintat către Primăria Chișinău și Consiliul Municipal Chișinău o scrisoare în care au solicitat alocarea de fonduri din bugetul municipal pentru realizarea proiectului de reamenajarea a Scuarului Cehov.

Din fericire consilierii municipali au fost foarte receptivi la rugămintea lor și au prevăzut alocarea a 1 milion de lei pentru lucrările de renovare ale scuarului.

Conform Anexei nr. 14 la decizia Consiliului municipal Chişinău nr. 2/6 din 06.07.2016 „Cu privire la aprobarea bugetului municipal Chișinău pe anul 2016 în lectura a doua și corelarea acestuia", alocația respectivă pentru Scuarul "A.Cehov" a fost repartizată către Direcția Locativ-Comunală și Amenajare.

Prioritar pentru continuarea reamenajării este renovarea trotuarului, eliminarea parcării ilegale de pe trotuar și efectuarea lucrărilor de betonare și renovare a elementelor de beton din scuar, pavarea spațiul din centru (cu eliminarea havuzului vechi, așa cum restaurarea lui nu este posibilă).

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

teatru , Arhitectura , restaurare , Chisinau

Comentarii

 (1)
  • #1 IRINA Răspunde Citează selecţia
    Как это не возможно. Фонтан в южном,жарком климате просто необходим. В Комрате-более южном и менее финансируемом уже несколько фонтанов и питевой фонтанчик. Это же так здорово. Чем по 75 тыс. материальную помощь муниципальным советникам выписывать-лучше сделать хорошее для города-чтобы хоть за это жители балгодарили власти города.А если не получиться-думаю все жители сбросяться на это благородное дело-ведь для себя это все делаем и своего города.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.