Mergi spre compartimentul: Artele plastice
26 februarie 2024, 14:00 Artele plastice views 1051
Cel mai mare tablou modular din Europa, pictat de artistul moldovean
26 februarie 2024, 14:00 Artele plastice views 1051

Cel mai mare tablou modular din Europa, pictat de artistul moldovean

Explozie de culoare, amalgam de forme și contraste se ascund în spatele celui mai mare tablou modular din Europa, pictat în R. Moldova de artistul plastic Alexei Gurschii.

Opera de artă este pictată pe pînză și este formată dintr-un puzzle din alte 60 de tablouri mai mici, lucrarea artistului plastic a fost realizată în șapte zile și reprezintă viziunea autorului asupra lumii în care trăim, transmite goodnews.

„Eu am visat pictura aceasta și în șapte zile am făcut-o. Am numit-o „The World””, spune Alexei Gurschii.

Totodată este și autorul colecției de artă „Collision”, fiind vernisată prima dată la București, ulterior la Chișinău.

„Expoziția „Collision” este de fapt debutul meu într-o nouă latitudine ca pictor. La această colecție au venit oamenii care trebuie, cei care pot să vadă lucrurile altfel”, mai adaugă artistul plastic.

Pictorul vine cu o inovație absolută și pentru femeile din Republica Moldova. Acesta a creat colecția „Moldovencele”, în care se regăsesc mai multe femei din țara noastră în tablourile sale.

Tabloul modular „The World” a apărut pentru prima oară într-un studio din New York. Actualmente, urmează să fie acreditat de Guinness Book, ca cea mai mare pictură modulară din lume.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

artist , Alexei Gurschii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1932 locuitori

Iurceni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iurceni și Mîrzoaia. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1932 de oameni. Satul Iurceni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.