Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
15 decembrie 2015, 14:16 Meşteşuguri populare views 7772
A fost decernat premiul „Meşteşugarul anului 2015”
15 decembrie 2015, 14:16 Meşteşuguri populare views 7772

A fost decernat premiul „Meşteşugarul anului 2015”

Cea de-a cincea Gală a meşterilor populari din Moldova a adus în prim plan cei mai iscusiţi continuatori ai tradiţiilor strămoşeşti. Ei au fost răsplătiţi cu premii băneşti din partea Ministerului Culturii, diplome de la Uniunea Meşterilor Populari şi daruri din partea gazdei.

În premieră, evenimentul a avut loc la vatra vestitului olar, Vasile Goncear, deţinător al prestigiosului titlu „Meşteşugarul anului 2015".

Președintele Uniunii Meşterilor Populari, Dumitru Costandachi, a declarat că meşterii au trudit anul întreg, fiecare în genul lui, au participat la mai multe festivaluri şi concursuri naţionale de la noi şi din străinătate și a cum venit timpul să fie apreciați după merit.

Printre cei mai tineri laureaţi ai concursului este Anatol Răileanu, pasionat de prelucrarea artistică a metalului.

O realizare a anului este şi faptul că mai mulţi meşteri depun efort să transmită tinerilor respectul şi dragostea pentru cultura tradiţională.

Toţi deţinătorii titlului „Meşteşugarul anului 2015" au acceptat propunerea lui Vasile Goncear ca următoarele ediţii ale Galei să fie găzduite de unul dintre laureaţi.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

cultura , premiu , meșter

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
86 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Băiuș raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 86 de oameni. Satul Hîrtop a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.