Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 decembrie 2011, 15:46 Miniatura views 4157
22 decembrie 2011, 15:46 Miniatura views 4157

Fumatul – o plăcere periculoasă

Fumatul este recunoscut de mult timp ca un factor care dăunează grav sănătăţii, el poate fi considerat “o plăcere periculoasă” pentru că fiecare ţigară fumată scurtează viaţa cu aproximativ 15 min.

Consumul de tutun este unul dintre factorii principali care duc la deces şi care poate fi prevenit. Peste 5 milioane de oameni mor anual în lume în rezultatul consumului de tutun - această cifră este mai mare decît decesele în urma HIV/SIDA, malariei şi tuberculozei luate la un loc. Există peste 4000 de substanţe chimice care formează fumul de ţigara, iar majoritatea sînt toxice.

Creşterea cea mai accentuată a numarului fumătorilor din ultimii ani se constată în rîndurile femeilor şi tineretului. Numărul tinerilor fumatori este mai mare în randul celor care provin din familii de fumători. Deși sînt bine cunoscute efectele nocive imediate și îndepărtate ale fumatului asupra sănătății, tinerii și tinerele încep să fumeze ocazional sau devin fumători permanenţi din cele mai diferite cauze.


Sursa:  flortv.net

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
969 locuitori

Movileni este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Glodeni și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 969 de oameni. Satul Movileni a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.