Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 aprilie 2024, 13:00 views 403
Victor Marahovschi:
13 aprilie 2024, 13:00 views 403

Victor Marahovschi: "Banii pentru construcția scenei de vară din Brănești au fost furați"

Scena de vară din satul Brănești așa și nu a fost construită, deși, după cum s-a dovedit, cu doi ani în urmă a fost alocată întreaga sumă pentru construcția acestuia - nu 2,5 milioane, ci 2,8 milioane de lei, și, după cum se vede, au fost semnate actele de îndeplinire a lucrărilor.

Despre aceasta a relatat Victor Marahovschi, fost consilier local din comuna Ivancea, raionul Orhei, în noul său mesaj video către cetățeni, transmite Noi.md.

Potrivit lui, dacă acest lucru este adevărat, persoanele care au semnat aceste acte și cei care au participat la această schemă de furt a banilor trebuie pedepsiți și "băgați la închisoare, cu toții".
Victor Marahovschi a declarat că a revenit în emisie după o pauză pentru a vorbi în primul rînd despre ceea ce se întîmplă la Primăria Ivancea.

El a spus că a avertizat că această primărie, această componență a administrației primăriei va fi cea mai slabă din ultimii 30 de ani, și așa și este. "Certuri permanente, dușmănie permanentă, lipsa dorinței de a lucra - toate acestea există acum acolo", a spus fostul consilier local al comunei Ivancea, raionul Orhei.

"Au trecut practic șase luni. Ce s-a făcut în acest timp? Cîte drumuri au fost construite? Poate a fost lansat sistemul de canalizare, pentru care s-au cheltuit 27 de milioane de lei? Poate a început să funcționeze scena de vară de la Brănești? Ce s-a făcut? Nu s-a făcut și nu se va face nimic!", a subliniat Victor Marahovschi.
Potrivit acestuia, singurul lucru pe care îl face acum conducerea primăriei este să distrugă.
Fostul consilier local din comuna Ivancea, raionul Orhei, a atras atenția asupra faptului că cei din primăria comunei Ivancea se plîng mereu pe cineva, spun că cineva mereu îi împiedică să lucreze.
"Înainte de asta, timp de patru ani au fost împiedicați de Marahovschi, iar acum sînt împiedicați de consilieri. Aceștia nu-i lasă să lucreze, au făcut totul ca să nu poată construi sistemul de canalizare pentru oamenilor. Băieți, fac un apel către cei care se plîng. Dacă nu puteți lucra, plecați! Dacă nu vreți să lucrați, plecați! Nu trebuie să dați vina pentru slăbiciunea voastră pe oamenii care se străduiesc și vor să ajute", a declarat fostul consilier local al comunei Ivancea, raionul Orhei.
El a menționat că intenționat nu a ieșit în emisie o perioadă lungă de timp pentru că a vrut să vadă cum va funcționa actuala administrație.
"Și ce am văzut? Lucrează de mîntuială. Iată de ce acum ne vom implica în toate problemele, le vom rezolva și, piatră cu piatră, pas cu pas, grăunte cu grăunte, vom pune totul la punct și vom pune totul la locul lui. Prin urmare, la sfîrșitul acestui mesaj video, care este lansat după o lungă pauză, nu vreau să spun "la revedere", ci vreau să spun: "Bună ziua din nou!", - a subliniat Victor Marahovschi.
Anterior, el atrăsese deja atenția asupra faptului că construcția unei scene de vară în satul Brănești este o banală spălare de bani, pentru că din sumele alocate putea fi construită o casă, împreună cu mobilierul și tehnică, puteai ridica un conac.
"Din acești bani, atunci cînd se va construi scena de vară, acolo orchestra trebuie să trăiască, să doarmă și să cînte gratuit timp de cîțiva ani la fiecare zi de naștere din sat. Imaginați-vă ce sume se fură - 2,5 milioane de lei pentru niște "catacombe" care nu e sigur că vor fi construite! Este absurd! Uneori cred că acești oameni - care sînt la conducerea primăriei, care supraveghează cheltuielile mijloacelor financiare și sînt însărcinați cu controlul asupra acestei construcții - cred că în jurul lor sînt doar proști", a declarat atunci Victor Marahovschi.
Menționăm că portalul Noi.md s-a adresat poliției raionului Orhei pentru a afla dacă a primit plîngeri privind construcția scenei de vară la Brănești și dacă cunoaște despre acest caz. Pînă în prezent, redacția Noi.md nu a primit nici un răspuns.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Victor Marahovschi , construcție , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
324 locuitori

Troian este un sat din cadrul comunei Vozneseni, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 74 de km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 324 de oameni. Satul Troian a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.