Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 octombrie 2012, 12:46 views 11043
01 octombrie 2012, 12:46 views 11043

La Selişte a fost sfinţită o cruce înaltă de 24 de metri

Satul Selişte, din raionul Orhei, este vegheat de o Cruce a Biruinţei, care luminează toată noaptea, relatează publika.md. Construcţia este din fier şi are o înălţime de 24 de metri. Aceasta a fost ridicată de către un sătean, pe un deal din localitate. Duminică locuitorii satului au participat la slujba de sfinţire a crucii.
Ion Godoroja, şofer de curse lungi visa să construiască o cruce, care să ocrotească satul de rele. A adunat 15.000 de euro şi a construit Crucea Biruinţei.

Crucea poate fi văzută chiar din oraşul Orhei. Locuitorii satului se mîndresc cu aceasta.

Primarul satului susţine că zona, unde este amplasată crucea, va fi transformată într-o destinaţie turistică. "Aici vom face şi un parc de odihnă, fiindcă acesta este şi un traseu turistic: mănăstirea Curchi este aproape. În primul rând trebuie să facem înverzirea împrejurul crucii", a declarat primarul satului, Vasile Scripnic.

O cruce similară cu înălţimea de 32 metri există şi în raionul Nisporeni.

 

Cuvinte cheie:

religie , Moldova , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1651
Populația:
2834 locuitori

Cîrnăţeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Cîrnăţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Căușeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2834 de oameni. Satul Cîrnăţeni a fost menționat documentar în anul 1651.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.