Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 noiembrie 2013, 14:32 views 16203
11 noiembrie 2013, 14:32 views 16203

Oraşul Orhei, invadat de porumbei


Foto: trm.md

Sute de specii de porumbei au fost expuse la un tîrg specializat de hulubi din oraşul Orhei. Expoziţia – iarmaroc, dar şi timpul frumos i-a scos pe locuitorii Orheiului din case, deşi puţini dintre vizitatori s-au încumetat să dea sute de euro pentru un simbol al păcii.

Hulubi de toate culorile, pentru toate gusturile şi buzunarele. Columbofilii din Moldova, dar şi oaspeţii din Romînia şi Ucraina s-au lăudat cu cele mai rare şi frumoase exemplare la expoziţia cu genericul Porumbelul-simbolul păcii, relatează trm.md.

Columbofilii spun că deşi nu este prea avantajoasă, pasiunea creşterii porumbeilor este transmisă de la o generaţie la alta. Mai mult decît un hobby, creşterea acestor păsări le aduce multă satisfacţie, dar şi multe griji, întrucît hulubii sunt păsări pretenţioase ce necesită o îngrijire aparte.

Vizitatorii tîrgului au rămas surprinşi de exemplarele rare de hulubi aduse la expoziţie. Frumuseţea simbolurilor păcii a fost, mai ales, pe placul celor mici.
Expoziţia de porumbei de la Orhei a ajuns în acest an la cea de-a 10 ediţie. La tîrg au fost expuse peste 500 de păsări, preţul unei perechi de porumbei variază de la cîteva sute de lei, la cîteva sute de euro.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

pasari , localitati , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
473 locuitori

Sîrbeşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Satul Sîrbești este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 473 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sîrbești datează din anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.