Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 mai 2024, 16:00 views 706
A început reabilitarea uneia dintre cele mai deteriorate șosele din Moldova
08 mai 2024, 16:00 views 706

A început reabilitarea uneia dintre cele mai deteriorate șosele din Moldova

A început reabilitarea şoselei naţionale Soroca-Arioneşti-Otaci, despre care se spune că e una dintre cele mai deteriorate din Republica Moldova.

Companiile responsabile au avut nevoie de mai bine de opt luni pentru a-şi aduce utilajele şi a face unele lucrări de pregătire a şantierului. Localnicii sînt nemulţumiţi că reparaţia drumului decurge prea lent şi acuză constructorii că ar tergiversa lucrările. Autorităţile dau, totuşi, asigurări că agenţii economici respectă termenii contractuali.

Pe 7 septembrie 2023, a avut loc ceremonia de începere a lucrărilor de reabilitare a şoselei de 40 de kilometri Soroca-Arioneşti-Otaci, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Oamenii spun că au observat primele mişcări pe şantier abia la mijlocul lunii aprilie a acestui an. Iar săptîmîna trecută, pe toată porţiunea de drum de 40 de kilometri, un singur utilaj efectua lucrări de excavare în apropiere de localitatea Grigorăucă, raionul Soroca.

Responsabilii de la Administraţia de Stat a Drumurilor susţin că monitorizează mersul lucrărilor şi dau asigurări că, deocamdată, nu există abateri de la termenii contractuali.

Valoarea proiectului de infrastructură se ridică la 44 milioane de euro. Lucările sînt realizate de două companii din Turcia și din Republica Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

drum , reparația drumurilor , Soroca , Otaci

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2653 locuitori

Alexandru Ioan Cuza este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexandru Ioan Cuza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2653 de oameni. Satul Alexandru Ioan Cuza a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.