Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 aprilie 2023, 14:15 views 933
În Sireți, cu suportul YMCA Moldova a fost lansat un Centru Digital Educațional
04 aprilie 2023, 14:15 views 933

În Sireți, cu suportul YMCA Moldova a fost lansat un Centru Digital Educațional

În Liceul Teoretic Grigore Vieru din Sireți, raionul Strășeni, a fost instituit un Centru Digital Educațional, care are scopul principal de a reduce din inechitatea digitală, dar și de a spori cunoștințele în domeniul informațional în rîndul tinerilor din comunitățile rurale.

În acest sens, Alianța Națională YMCA Moldova a donat instituției respective 20 de laptopuri, donînd și altele 6 pentru Centrul de Tineret din localitate.

Astfel, comunitatea din Sireți a beneficiat de o donație de peste 550 mii lei.

Atît elevii, cît și cadrele didactice au exprimat mulțumiri donatorilor, subliniind necesitatea dezvoltării tinerilor în domeniul digital.

 

"Centre Digitale Educaționale în Republica Moldova" este un proiect implementat de YMCA, susținut de HP Inc, cu scopul de a accelera echitatea digitală în randul tinerilor și al comunităților marginalizate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

YMCA Moldova , laptop

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2476 locuitori

Hiliuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Hiliuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2476 de oameni. Satul Hiliuți a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.