Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 mai 2014, 16:03 views 16087
Locuitorii din Transnistria vor obţine mai ușor cetăţenia rusă
Foto: publika.md
13 mai 2014, 16:03 views 16087

Locuitorii din Transnistria vor obţine mai ușor cetăţenia rusă

Moscova a simplificat procedura de acordare a cetăţeniei Federaţiei Ruse pentru locuitorii din stînga Nistrului. Din 12 mai, nu mai este nevoie de programare pentru obţinerea paşaportului rusesc. Angajaţii misiunii consulare a Rusiei la Tiraspol au spus că, în termen de trei luni, toţi doritorii vor obţine documentul.

Informaţia privind modificarea programului misiunii consulare a fost publicată pe site-ul departamentului de externe din regiunea transnistreană.

Potrivit presei locale, şi ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Farit Muhametşin, a făcut declaraţii despre facilitatea procedurii de acordare a cetăţeniei acestei ţări pentru locuitorii din regiunea transnistreană.

Misiunea Ambasadei Rusiei la Tiraspol nu are statut de consulat. Diplomaţii ruşi şi-au început activitatea în noul oficiu în aprilie 2013.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

cetatenie , Rusia , Moldova , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1196 locuitori

Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.