Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 mai 2012, 10:35 views 10326
06 mai 2012, 10:35 views 10326

Pentru prima dată după 20 de ani ansamblul moldovenesc de dansuri "Joc" evoluează în stînga Nistrului

La Tiraspol a evoluat cu succes ansamblul Național Academic de dansuri populare "Joc" din Republica Moldova. Conform agenției „Novii Reghion”, este pentru prima dată în ultimii 20 de ani cînd  colectivul-laureat al concursurilor internaţionale se află în turneu în Transnistria.

Turneul formației „Joc ” se desfășoară în cadrul acțiunii „Între două maluri”, dedicată aniversării a 20 de ani a tragediei de la Bender.

Repertoriul ansamblului cuprinde dansuri populare şi o serie de suite și compoziții create în baza folclorului, precum si dansuri ale popoarelor lumii.

„Ansamblul „Joc” va sărbători în acest an 67 de ani. 55 de ani, am dedicat acestui colectiv. De-a lungul anilor, am creat 8 programe cu care am călătorit în multe ţări din străinătate”, - a declarat directorul artistic, coregraful, artistul poporului al URSS, Vladimir Curbet, care va sărbători în curînd 83 de ani.

Ansamblul "Joc", a mers în turneu la Tiraspol cu o trupă de 85 artiști, cu un program plin de culoare naţională.

Sursa: NR2.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
1202 locuitori

Ştefăneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ştefăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1202 oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1855.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.