Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 martie 2015, 11:21 Bucate la grătar views 9725
Raionul Dubăsari va primi mai mulți bani pentru dezvoltare
Foto: palamar-photo.com
19 martie 2015, 11:21 Bucate la grătar views 9725

Raionul Dubăsari va primi mai mulți bani pentru dezvoltare

Alocaţiile bugetare pentru implementarea programelor sociale şi de dezvoltare a infrastructurii raionului Dubăsari vor fi majorate. Declarația aparține viceministrului Economiei Tudor Copaci și a fost făcută în cadrul vizitei de lucru în satul Coșnița, raionul Dubăsari, unde oficialul s-a întîlnit cu reprezentanții administrației locale și agenți economici, informează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, principalele subiecte de discuţie au vizat necesitatea modificării Legii achiziţiilor publice, modul de distribuţie a mijloacelor financiare ale Fondului Biroului pentru Reintegrare şi activitatea organelor de control. Totodată, conducerea raionului a solicitat alocarea mai multor mijloace financiare pentru proiectele de infrastructură, iar agenţii economici – aprobarea impozitului unic în agricultură.

La rîndul său, Tudor Copaci a reiterat preocuparea instituţiilor statului faţă de problemele existente, menţionînd necesitatea acordării unor facilităţi fiscale agenţilor economici din regiune. Viceministrul s-a referit şi la mărirea alocaţiilor bugetare pentru implementarea programelor sociale şi de dezvoltare a infrastructurii regiunii.

Tudor Copaci le-a mulţumit reprezentanţilor din teritoriu pentru receptivitate, menţionînd că astfel de vizite sînt binevenite pentru consolidarea dialogului dintre autorităţi şi mediul de afaceri.

Tudor Copaci a efectuat vizita de lucru în raionul Dubăsari în conformitate cu Hotărîrea Guvernului privind stabilirea zilei de audienţă şi de întîlnire a membrilor Guvernului şi a conducătorilor autorităţilor administrative centrale cu cetăţenii.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

dezvoltare , localitati , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1515-1525
Populația:
2098 locuitori

Tohatin este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buneţi, Tohatin și Cheltuitori. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Tohatin a fost menționat documentar între anii 1515-1525.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.