Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 aprilie 2015, 17:08 Paştele views 11992
Primarul s. Selemet a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei în R. Moldova
24 aprilie 2015, 17:08 Paştele views 11992

Primarul s. Selemet a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei în R. Moldova

Recent, reprezentanții Congresului Autorităților Locale: doamna Tatiana Badan – Președinte CALM, primar al satului Selemet, domnul Viorel Furdui - Director Executiv CALM, domnul Alexandru Osadci - Expert CALM au a avut o întrevedere cu doamna Ulrike Knotz - ambasador al Republicii Federale Germania în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii au fost abordate diverse aspecte ce țin de problemele cu care se confruntă în prezent administrația publică locală, relațiile dintre nivelul local și central, reforma administrativ teritorială, reforma fiscală și alegerile locale care vor avea loc în acest an.

Doamna Ulrike Knotz a reiterat sprijinul Guvernului Germaniei pentru procesul de descentralizare și dezvoltare locală oferit prin intermediul unor proiecte realizate de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Părțile au convenit asupra dezvoltării relațiilor între cele două instituții, precum și asupra stabilirii unor legături și parteneriate directe cu asociațiile și autoritățile locale din Germania.

Sursa: calm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
1549 locuitori

Chioselia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţărăncuţa și Chioselia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cantemir și la 154 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1549 de oameni. Satul Chioselia a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.