Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iulie 2015, 09:40 Duminica Mare views 8543
Astazi în s. Topala are loc turul doi de scrutin pentru alegerea primarului
12 iulie 2015, 09:40 Duminica Mare views 8543

Astazi în s. Topala are loc turul doi de scrutin pentru alegerea primarului

Astazi, 12 iulie, va avea loc turul al doilea de scrutin pentru alegerea primarului s. Topala, raionul Cimișlia, relatează MOLDPRES.

În buletinul de vot sînt înscrişi primii 2 candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 28 iunie. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin.

Conform Codului electoral, la al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

La 28 iunie curent în localitatea Topala, r-nul Cimișlia a avut loc votarea repetată.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

CEC , Moldova , alegeri , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
272 locuitori

Alexăndreşti este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucuieţii Vechi, Cucuieţii Noi, Ivăneşti și Alexăndreşti. Localitatea este situată la distanța de 13 km de orașul Rîșcani și la 198 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 272 de oameni. Satul Alexăndrești a fost menționat documentar în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.