Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 noiembrie 2011, 10:15 Mărţişor views 5363
22 noiembrie 2011, 10:15 Mărţişor views 5363

Dezvelirea plăcii comemorative în gimnaziul din Scăieni

Acţiunea Ununii veteranilor războiului din Afganistan de dezvelire a plăcilor comemorative în amintirea eroilor războiului din Afganistan a finalizat cu deschiderea colţului Gloriei în numele eroului acestui conflict militar, Valeriu Rusanovschi la gimnaziul din satul Scăieni, raionul Dondușeni. Careul festiv, prilejuit de evenimentul nominalizat, a fost deschis de Aurelia Rotari, managerul gimnaziului. La careu au fost invitaţi oaspeţi de onoare.

Dreptul de a dezveli placa comemorativă în numele eroului războiului din Afganistan i-a fost oferit surorii Elena şi nepoatelor Doina şi Inga. Pentru soldatul neînfricat la careu a fost păstrat un minut de reculegere.

La careu un grup de elevi a prezentat un program literar muzical. Ion Ţurcan, preşedintele Uniunii raionale a veteranilor războiului din Afganistan, a făcut cadou elevilor gimnaziului un radiomicrofon. La colţul gloriei în numele ostaşului-internaţionalist, Valeriu Rusanovschi, un mugur, care încă n-a dovedit să înflorească, au fost aprinse lumînări şi depuse flori vii. După miting, în amintirea despre e, a fost organizată şi o masă de pomenire.

Sursa: canalregional.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1984
Populația:
1441 locuitori

Porumbeni este un sat din cadrul comunei Pașcani, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 32 km de oraşul Criuleni şi la 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1441 de oameni. Satul Porumbeni a fost întemeiat în 1984.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.