Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 august 2014, 14:38 Muzica clasica views 11099
Primul Centru SMURD va fi deschis la Bălţi
Foto: citynews.ro
28 august 2014, 14:38 Muzica clasica views 11099

Primul Centru SMURD va fi deschis la Bălţi

Primul centru al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare din Moldova va fi inaugurat astăzi la Bălţi. Centrul, care va activa în comun cu Ministerul Afacerilor Interne, va oferi cetăţenilor asistență medicală de urgență și prim-ajutor calificat.

La eveniment vor participa secretarul de stat al Ministerului român de Interne, Raed Arafat, ministrul de Interne de la Chişinău, Dorin Recean, viceministrul Sănătății Mihail Ciocanu și șeful Serviciului Protecției Civile şi Situațiilor Excepționale, Mihail Harabagiu.

Echipamente pentru intervenţii şi asistenţă medicală de urgenţă, inclusiv ambulanţele au fost oferite de Guvernul României, care a asigurat şi pregătirea specialiştilor.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

servicii , medicina , Balti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
943 locuitori

Brînzenii Noi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Brînzenii Vechi și Brînzenii Noi. Localitatea este situată la distanța de 36 km de orașul Telenești şi la 87 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 943 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.