Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 ianuarie 2016, 15:35 Muzica clasica views 7378
Două cămine din Bălţi vor fi distribuite pedagogilor
28 ianuarie 2016, 15:35 Muzica clasica views 7378

Două cămine din Bălţi vor fi distribuite pedagogilor

Administraţia municipiului Bălţi a intrat recent în posesia a două cămine părăsite din localitate. Spaţiul locativ urmează să fie distribuit pedagogilor din oraş.

Subiectul cu privire la gestionarea celor două edificii a fost examinat de Consiliul municipal Bălţi la finele anului trecut, cînd două cămine cu cinci etaje au devenit proprietate a autorităţilor locale.

Este vorba de căminul Şcolii profesionale nr. 1 şi de cel al Colegiului de industrie uşoară, care demult nu mai sînt folosite de aceste instituţii, indică esp.md.

Totodată, autorităţile de la Bălţi s-au adresat Ministerului Educaţiei cu solicitarea de a transmite clădirile în subordinea administraţiei locale. Într-o scrisoare semnată de ministrul de resort, Corina Fusu, instituţia şi-a dat acordul cu condiţia că edificiile vor fi atribuite pedagogilor din oraş care nu dispun de spaţiu locativ.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Balti , cămin , profesor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
915 locuitori

Băxani este un sat şi comună din raionul Soroca. Băxani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 17 km de oraşul Soroca și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 915 oameni. Satul Băxani a fost menționat documentar în anul 1471.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.