Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 ianuarie 2013, 15:07 Muzica clasica views 5745
16 ianuarie 2013, 15:07 Muzica clasica views 5745

La Bălţi, au fost lansate Zilele Eminescu

Zeci de vizitatori s-au adunat marţi, de ziua lui Mihai Eminescu, pe Aleea Clasicilor din Bălţi, pentru a-i aduce omagiile la cei 163 de ani de la naşterea marelui poet, comunică MOLDPRES cu referire la surse din teritoriu.

La bustul poetului au depus flori reprezentanţi ai Primăriei municipiului Bălţi, ai organizaţiilor neguvernamentale din localitate, profesori, cetăţeni de rind, iubitori ai creaţiei lui Eminescu.

Cu acelaşi prilej, artiştii teatrului "Baştina" au pregătit un program muzical-literar cu genericul "Sub semnul crezului eminescian ". Artiştii au citit din lucrările lui Mihai Eminescu, dar şi versuri dedicate poetului.

Manifestările cu ocazia aniversării a 163-a a naşterii marelui poet şi a Zilei naţionale a culturii, desemnate cu acest prilej, se vor desfăşura în municipiul Bălţi începînd cu 15 ianuarie şi pînă la sfîrşitul lunii curente. În bibliotecile orăşeneşti vor avea loc expoziţii de carte, concursul de poezii şi eseuri cu genericul "Nemuritori şi vii întotdeauna". Totodată, la Muzeul de Istorie şi Etnografie din Bălţi va fi deschis un vernisaj în memoria lui Eminescu.

Cuvinte cheie:

Balti , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
969 locuitori

Egorovca este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Egorovca, Ciuluc și Catranîc. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 969 de oameni. Satul Egorovca a fost menționat documentar în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.