Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 noiembrie 2014, 15:49 views 11379
Moaştele a trei sfinţi au fost aduse la Chişinău
Foto: monument.sit.md
17 noiembrie 2014, 15:49 views 11379

Moaştele a trei sfinţi au fost aduse la Chişinău

Icoana şi chivotul cu părticelele Sfinților Trei Ierarhi Vasile, Grigorie și Ioan Gură de Aur au fost aduse la Mănăstirea Sf. Teodor Tiron din capitală. Astfel, zeci de oameni au stat în rînd ca să se închine la sfintele moaşte în speranţa că rugile lor vor fi auzite. Unii au adus cu ei diferite lucruri şi le-au atins de icoane pentru ca să-i protejeze de rele şi să le poarte noroc. Sfintele moaşte au fost aduse de pe muntele Athos şi sunt păstrate într-o cutie din aur. Cu mic cu mare, creştinii au venit să se închine la ele.

Icoana și chivotul cu sfintele moaște se vor afla la Mănăstirea Sf. Teodor Tiron de pe strada Ciuflea, pe parcursul a două săptămîni, după care vor fi duse și în alte biserici din republică. Sfinţii Ierarhi Vasilie cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gură de Aur sunt consideraţi cei mai mari învăţători ai bisericii ortodoxe, dar şi mari făcători de minuni.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

manastire , Chisinau , icoana , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
1473 locuitori

Iliciovca este un sat și comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiscoe și Iliciovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Floreşti şi la 151 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1473 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1888 cu denumirea Nicolaevca.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.