Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 decembrie 2014, 12:05 views 9426
Într-un scuar din Chişinău a apărut o bancă gigantică
Foto: ipn.md
27 decembrie 2014, 12:05 views 9426

Într-un scuar din Chişinău a apărut o bancă gigantică

În scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu" a apărut o nouă instalaţie urbană – o bancă uriaşă, denumită „Pomul Vieţii". Iniţiativa este promovată de către Asociaţia Obştească „Klumea".

„Prin acest proiect am dorit să dăm un exemplu tuturor, să înceteze să fie nemulţumiţi de oraşul lor şi să devină constructivi. În loc de critici, să creeze, să vină cu iniţiative. Acest scaun are ornamentul tradiţional de pe covoarele basarabene – Pomul Vieţii. Este un ornament extraordinar, care în acest an a devenit şi simbol al ţării", a spus fondatoarea asociaţiei, Nata Albot, citată IPN.

Montarea instalaţiilor urbane, menite să decoreze străzile oraşului, a devenit un trend. În fiecare an, apar tot mai multe obiecte de artă stradale care atrag atenţia pietonilor, cultivând frumosul şi propagând diferite valori umaniste.

Continuitatea proiectului ar fi ca în fiecare sector să fie instalată cel puţin o bancă şi fiecare să poarte un nume: „Busuioc", „Frunza de viţă de vie", „Spicul de grâu", „Prescura", „Trifoi cu patru foi". „Oamenii trebuie să înţeleagă că, în afară de blocuri, construcţii adiacente, gherete, care urâţesc acest oraş, se pot întâmpla lucruri frumoase în el şi aceste lucruri trebuie continuate", a spus Nata Albot.

Inaugurarea instalaţiei, în ajun de Crăciun, a fost însoţită de o ceată de colindători.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

teatru , parc , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
915 locuitori

Mireşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mireşti și Chetroşeni. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 915 oameni. Satul Mirești a fost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.