Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 aprilie 2015, 16:00 views 11426
Cozi lungi la autobuze spre cimitir (Video)
19 aprilie 2015, 16:00 views 11426

Cozi lungi la autobuze spre cimitir (Video)

Locuitorii Capitalei care doreau, de dimineaţă, să ajungă la cimitirul Sfântul Lazăr, s-au călcat în picioare pentru a prinde un loc în autovehiculele puse la dispoziţie de Primărie.

Autorităţile municipale au lansat trei linii noi de autobuz spre această destinaţie, care transportă gratuit pasagerii. Oamenii sunt însă nemulţumiţi şi spun că acestea nu sunt suficiente.

Oamenii care au venit să ia autobuzul de la staţia de lângă Circ s-au plâns pe proasta organizare a transportului public:

"Să dea mai repede autobuzele, uitați-vă câtă lume este. Doar stau o grămadă de autobuze goale."

"Nu se gândesc deloc la bătrâni. Eu locuiesc la Ciocana şi trebuie să schimb două mijloace de transport ca să ajung aici."

"E foarte rău, trei odată trebuie să dea, dar așa așteaptă unu până se grămădește o grămadă de lume."

"Vedeți ce se întâmplă? Este nevoie de o mai bună organizare."

Îmbulzeală a fost şi la stația din sectorul Buiucani, de unde pornesc microbuzele de pe linia 127, care ajung la cimitirul Sfântul Lazăr.

"Aproape o oră şi abia trei maşini au fost. Primăria lucrează foarte bine, penru aşa o sărbătoare se putea de făcut ceva, de adăugat maşini."

"A trebuit să organizeze şi din partea aceasta să dea un autobuz , chiar şi cu plată noi am fi bucuroşi şă ne ducem,dar să nu stăm aicea, uitaţi-vă ce e aici, când ajungem noi la cimitir."

Supăraţi pe administraţia Capitalei sunt şi șoferii:

"Prost le facem faţă, deoarece domnul primar ne-a lungit cursa. Ambuteiaj mare e pe Doina, stau maşinile 20-25 de minute stau în rând. 26 de microbuze suntem."

Autobuzele de pe liniile suplimentare vor circula şi mâine pe aceeaşi cursă, astfel încât oamenii care sărbătoresc Paştele Blajinilor luni să poată ajunge la cimitir.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

transport public , cimitir , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
554 locuitori

Munteni este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 554 de oameni. Satul Munteni a fost menționat documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.