Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 iulie 2015, 09:55 views 6763
Focuri de armă într-un local din sectorul Botanica
08 iulie 2015, 09:55 views 6763

Focuri de armă într-un local din sectorul Botanica

(UPDATE 09:06) Bărbatul care a tras are 28 de ani. Se află în stare conştientă la spital. Doctorii spun că viaţa pacientului este în afara oricărui pericol. Bărbatul a refuzat să discute cu presa, în schimb şi-a sunat prietenii. Actualmente este păzit de doi poliţişti.

(UPDATE 08:52) "Arma este de model CZ75 Compact. Cartuşul se afla deja în camera încărcătorului, individul astfel fiind gata să tragă. Persoana a fost transportată la spital după ce a fost rănită de poliţişti pentru neconformare. În timpul altercaţiilor, paza a fost nevoită să aplice gaze lacrimogene. Poliţistul care a tras este în funcţie de Căpitan şi lucrează în MAI din 2002", a explicat şeful serviciului de presă al Direcţiei Municipale a Poliţiei, Adrian Jovmir.

"Poliţia a activat în limitele legii, în acest caz. Cetăţenilor care poartă arme în zone de agrement trebuie impuse anumite restricţii. Trebuie să fie făcute schimbări în legislaţie. În ultimii ani s-a sfidat autoritatea poliţistului şi mulţi cetăţeni sunt obraznici în această privinţă", a precizat fost viceministru al Afacerilor Interne, Ghenadie Cosovan.

"La faţa locului un grup de tineri petrecăreţi s-au luat la bătaie cu reprezentanţii unui serviciu particular de pază. Când a venit poliţia, unul dintre tineri a plecat spre maşina sa de lux de model BMW de unde a luat un pistol. Întorcându-se înapoi, acesta a îndreptat arma spre poliţişti. Fiind agresiv şi în stare de ebrietate, poliţiştii nu au riscat şi l-au rănit în picior după ce nu s-a conformat unui foc de avertizare. Tânărul are peste 25 de ani. Procurorii vor stabili ce pedeapsă va primi suspectul", a spus şef interimar al Inspectoratului General de Poliţie Gheorghe Cavcaliuc.

"Am mai avut sesizări din partea unor persoane că în acest local se întâmplă deseori lucruri neplăcute", a adăugat Cavcaliuc.

Potrivit serviciului de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, incidentul s-a întîmplat la ora 7:00. Un echipaj al poliţiei a fost solicitat pentru a documenta un caz de furt care s-a întîmplat în localul dat.

Potrivit informaţiilor trimise redacţiei de un cititor Publika.md, totul s-a întîmplat într-un local de pe strada Cuza Vodă. Zona a fost încercuită, iar la faţa locului sînt cel puţin 15 poliţişti.

Focuri de armă au fost trase în această dimineaţă pe terasa unui local din sectorul Botanica al Capitalei. O persoană a fost rănită la picior şi este internată la Spitalul de Urgenţă.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , crima

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2762 locuitori

Voinescu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Voinescu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2762 de oameni. Satul Voinescu a fost menționat documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.