Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 august 2015, 16:11 views 8581
Ce se întâmplă pe traseul Chișinău-Ungheni (Video)
13 august 2015, 16:11 views 8581

Ce se întâmplă pe traseul Chișinău-Ungheni (Video)

Companiile care s-au angajat să reconstruiască drumul Chișinău-Ungheni ar putea pierde contractul. Reprezentanţii celor două firme străine au fost convocaţi astăzi de către ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, pentru a explica de ce întârzie lucrările.

Şoseaua care leagă oraşele Chișinău şi Ungheni, cu o lungime de 92 de kilometri,este reparată de o firmă cehă și una azeră. Lucrările au început încă în vara anului trecut, iar potrivit contractelor trebuie să se încheie în 31 iulie 2016. Prin urmare, până în prezent, acestea urmau să fie executate în proporție de cel puțin 50 la sută, ceea ce nu s-a întâmplat.

Companiile riscă penalități de 23.000 de euro pentru fiecare zi de întârziere. Iar dacă vor fi reziliate contractele, atunci firmele vor plăti garanția bancarăcare reprezintă zece la sută din suma acordului.

Reparația traseului Chișinău-Ungheni costă peste 80 de milioane de euro. Banii sunt acordați de Banca Europeană de Investiții.

Anterior, autoritățile au atenționat firmele care câștigă licitații pentru reconstrucția drumurilor că orice abatere de la angajamentelor asumate va fi dur sancționată.

În 2012, două companii din Italia, responsabile de reabilitarea drumului naționalChișinău - Soroca au fost sancționate pentru că efectua necalitativ lucrările și pentru că au admis întârzieri. Una dintre ele a fost exclusă de la licitaţii şi sancţionată cu 1,4 de milioane de euro.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

drum , reparatie , Moldova , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1401 locuitori

Negreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Negreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Negreşti a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.