Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 februarie 2016, 12:30 views 8531
CMC a suspendat construcţia blocurilor pe trei adrese din capitală
19 februarie 2016, 12:30 views 8531

CMC a suspendat construcţia blocurilor pe trei adrese din capitală

Construcţiile blocurilor locative pe trei adrese din capitală vor fi suspendate. Consiliul municipal Chişinău a solicitat de a retrage autorizaţiile de construcţie pe adresele Ion Creangă 1, Andrei Doga 32/2 şi Nicolae Dimo 1. O decizie în acest sens a fost votată la şedinţa Consiliului municipal de joi, 18 februarie 2016, transmite IPN.

Totodată, consilierii au solicitat suspendarea pe termen de 30 de zile a construcţiilor de pe adresele Decebal 70 şi Decebal 72/2, unde este situată Şcoala sportivă a rezervelor olimpice.

De asemenea, consilierii au decis să fie instituită o comisie de lucru pentru modificarea modalităţii de atribuire a terenurilor din proprietatea Consiliului municipal Chişinău şi a modului de autorizare a construcţiilor în capitală pentru perioada 2011-2015. Din această comisie vor face parte şapte persoane: şase consilieri şi un reprezentant al societăţii civile. Comisia va sistematiza, până la data de 30 aprilie 2016, toate materialele referitor la şantierele unde a fost suspendată construcţia şi va prezenta în CMC raportul şi propunerile sale.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

CMC , construcție , blocuri de locuit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
13 locuitori

Podul Lung este un sat din comuna Sipoteni, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 13 oameni. Satul Podul Lung a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.