Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 februarie 2016, 14:17 views 5392
Limitatoarele de viteză revin pe străzile capitalei
23 februarie 2016, 14:17 views 5392

Limitatoarele de viteză revin pe străzile capitalei

Limitatoarele de viteză vor reveni pe cele mai aglomerate străzi din Chișinău începând din această săptămână. Șeful interimar al Întreprinderii Municipale Exdrupo, Ștefan Racu, a precizat că recent au fost instalate 55 de indicatoare rutiere, pentru a-i disciplina pe șoferi și pietoni.

„Lucrăm și la securizarea traficului. Au fost instalate 55 de indicatoare rutiere, inclusiv demontarea și reparația parapeților pietonali. 19 bucăți", a menționat Ștefan Racu la ultima ședință operativă a Primăriei, menționând că până acum vremea a fost instabilă, iar din moment de va fi și o dispoziție semnată în acest sens, întreprinderea este pregătită să intervină

„Considerați că dispoziția este. Cel puțin la cele mai periculoase locuri care de noi sunt foarte bine cunoscute începeți de astăzi a reinstala limitatoarele de viteză", a menționat la rândul său viceprimarul Nistor Grozavu.

Totodată, șeful de la Exdrupo a dat asigurări că în cel mai scurt timp vor fi plombate mai multe străzi din capitală. Pentru asta urmează să fie solicitați bani de la Direcția Transport.

„Am efectuat plombări pe o suprafață totală de 588 de metri pătrați. Cu părere de rău sunt găuri mici dar destul de adânci. Ne străduim să le localizăm. Asta este pe străzile cu un grad sporit de uzură. Aceste adrese noi le notăm și le vom înainta pentru Direcția Transport ca să fie finanțate și să le putem repara pe parcursul anului curent", a mai spus Racu.

Limitoarele de viteză vor fi reinstalate pe 42 de străzi din capitală.

Realitatea.md amintește că anterior, autoritățile locale au desfășurat un experiment demontând pe durata iernii toate denivelările instalate, cu excepția a trei dintre acestea. Experimentul însă s-a dovedit a fi unul de eșec, după ce la două dintre adrese barierele s-au deteriorat, iar lama utilajelor de deszăpezire s-a rupt atunci când carosabilul urma a fi deszăpezit.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

viteza , Chisinau , strada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
828 locuitori

Chiurt este un sat subordonat administrativ oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Localitatea este aşezată în valea rîului Ciuhur, la 20 km de oraşul Edineţ şi la 182 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 828 locuitori. Satul Chiurt a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.