Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 martie 2016, 15:51 views 8955
Proiectul de reconstrucție a străzii Vasile Alecsandri va fi revăzut (Foto)
14 martie 2016, 15:51 views 8955

Proiectul de reconstrucție a străzii Vasile Alecsandri va fi revăzut (Foto)

Proiectul de reabilitare și renovare a străzii Vasile Alecsandri va fi revăzut, în contextul în care porțiunea cuprinsă între străzile 31 August și Alexei Mateevici nu a fost prevăzută cu locuri de parcare. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi, 14 martie, calificând acest aspect ca fiind inadmisibil.

Potrivit primarului, lățimea străzii are în jur de 8,5 metri, ceea ce ar însemna 2 sau 3 benzi pe sens, însă "nu este clar cum vor fi amenajate locurile de parcare, paralel cu strada sau perpendicular".

"Din ceea ce am văzut în proiect, ele în general nu sunt prevăzute, dar așa nu poate fi. Trotuarul are 6 metri. În 6 metri încap mai mulți. Cel puțin, în paralel cu strada ar trebui amenajate locuri de parcare. Nu poate fi ca, de la 31 August până la Mateeveci, să nu fie niciun loc de parcare, nici pe dreapta, nici pe stânga", a declarat Dorin Chirtoacă.

Potrivit acestuia, o soluție ar fi parcarea mașinilor, pe acest segment de drum, cu o roată pe trotuar și una pe carosabil. "Așa ceva tot se practică. Trebuie găsită o soluție corectă. După măsurările făcute acum, s-a stabilit ca trotuarul să aibă 1,8 metri pe dreapta și 2 metri pe stânga, pentru parcarea în paralel cu strada. Și aici avem nevoie de un punct de vedere de la poliție, dacă vom reuși să responsabilizăm șoferii să parcheze în paralel cu strada, și nu perpendicular, deoarece în felul acesta vor bloca circulația integral pe stradă sau va rămâne o singură bandă pe mijloc. Vă rog, astăzi să faceți o verificare, să dăm o concluzie colegilor care lucrează la fața locului", a conchis primarul.

Precizăm că lucrările de reconstrucție a străzii Vasile Alecsandri au început la sfârșitul lunii februarie 2015. Între timp, dacă partea carosabilă este deschisă pentru circulația mașinilor, trotuarele, în cea mai mare parte, rămân inaccesibile deocamdată.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

strada , reconstrucţie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1615
Populația:
104 locuitori

Duma este un sat din cadrul comunei Dereneu din raionul Călărași. Satul are o suprafaţă de circa 0.38 kilometri pătraţi. Localitatea Duma se află la distanța de 24 km de orașul Călărași și la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 104 oameni. A fost atestată documentar în anul 1615.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.