Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 martie 2016, 10:45 views 5508
ACC pledează pentru montarea hidranţilor fabricaţi conform standardelor europene
22 martie 2016, 10:45 views 5508

ACC pledează pentru montarea hidranţilor fabricaţi conform standardelor europene

SA „Apă-Canal Chişinău" pune accent pe montarea hidranţilor cu un nivel de performanţă ridicat, conform standardelor europene, care au o durată de exploatare îndelungată.

Totodată, furnizorul de apă din capitală consideră că exploatarea şi întreţinerea instalaţiilor cu hidranţi de incendiu în stare bună de funcţionare poate contribui la siguranţa locuitorilor.

Într-un comunicat de presă, ACC menţionează că tinde la trecerea treptată de la montarea hidranţilor interiori la cei exteriori. Specialiştii ACC consideră că aceştia sunt mai vizibili, mai simpli în procesul de exploatare şi întreţinere şi nu necesită construirea căminelor de vizitare.

În calitate de experiment, astfel de hidranţi exteriori, au fost montaţi în comuna Budeşti din municipiu. Potrivit furnizorului de apă, hidranţii şi-au demonstrat eficacitatea, unicul deficit atestat fiind facilitarea furtului de apă.

Funcţionalitatea hidranţilor de incendiu este verificată de două ori pe an, primăvara şi toamna, de către comisia mixtă, formată din reprezentanţi ai „Apă-Canal Chişinău" şi ai Direcţiei situaţii excepţionale. Aceştia evaluează situaţia cu depistarea neconformităţilor şi înlăturarea ulterioară a acestora.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Apă-Canal , Chisinau , standarde

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
336 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 336 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.