Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 aprilie 2016, 10:15 views 4666
Întreprinderile municipale din Chișinău nu vor putea majora nejustificat tarifele
01 aprilie 2016, 10:15 views 4666

Întreprinderile municipale din Chișinău nu vor putea majora nejustificat tarifele

Aleșii locali consideră că cheltuielile întreprinderilor municipale din Chișinău care prestează servicii populației nu trebuie să influențeze tarifele.

În cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău (CMC) de astăzi, s-a propus efectuarea unui audit financiar la întreprinderile municipale, pentru a clarifica cît de justificate sînt tarifele majorate la servicii. În primul rînd, este vorba de întreprinderile „Apă-Canal Chișinău" și „Termoelectrica", informează NOI.md.

Potrivit consilierilor, unele întreprinderi municipale majorează nejustificat tarifele, punînd într-o situație critică cetățenii din categoriile socialmente vulnerabile. Președintele fracțiunii socialiștilor din CMC, Ion Ceban, a declarat că, din cauza politicii abuzive a întreprinderilor municipale, pensionarii, persoanele cu dizabilități, familiile cu mulți copii și cele socialmente vulnerabile sînt nevoite să se înglodeze în datorii, fără a avea posibilitatea de a se achita cu serviciile comunale, de aceea tarifele trebuie verificate.

Membrii fracțiunii PSRM i-au îndemnat pe ceilalți consilieri municipali să susțină inițiativa de creare a unui grup de lucru pentru organizarea auditului financiar la întreprinderile „Apă-Canal Chișinău" și „Termoelectrica", prelucrarea rapoartelor primite și evaluarea oportunității majorării tarifelor. Consilierii socialiști au recomandat, de asemenea, ca în componența grupului de lucru, în afară de aleșii locali, să fie incluși activiști civici. În opinia socialiștilor, aceasta va spori transparența procesului de verificare financiară.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

CMC , tarife , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
261 locuitori

Bodeni este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Camenca și la 152 km de Chișinău. Populaţia satului Bodeni alcătuia 261 de oameni în anul 2004. Satul Bodeni a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.