Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 aprilie 2016, 11:30 views 9751
Aplicație utilă pentru chișinăuieni (Foto)
28 aprilie 2016, 11:30 views 9751

Aplicație utilă pentru chișinăuieni (Foto)

Vrei să știi exact când va ajunge la stație troleibuzul? În curând, va fi posibil datorită aplicației iTransport.

Aplicația iTransport a fost creată de un grup de tineri ambițioși, printre care se numără Stas Suruceanu, coordonatorul proiectului promițător, Cucu Maxim, directorul departamentului design, și Ataman Andrei, directorul departamentului IT. Aceasta presupune ca orice utilizator să aibă posibilitatea să afle informații despre cum va circula transportul public sau la ce oră exact va ajunge fie troleibuzul, fie autobuzul.

„Este vorba despre o aplicație pentru smartphone care va oferi utilizatorilor posibilitatea de a monitoriza live transportul public, adică utilizatorii vor putea vedea cum se mișcă pe hartă transportul, timpul rămas până la sosirea acestuia la stația selectată, primind și notificări în legătură cu schimbările de orar sau de traseu.

În aplicație o să fie integrată și posibilitatea de a crea rute din punctul A în punctul B care vor include și transferurile de la un transport la altul. Fiecare utilizator va avea un cabinet personal unde va putea salva traseele sau stațiile cel mai des utilizate", a explicat Stas Suruceanu pentru ZUGO.

Un exemplu despre cum ar putea arată aplicația poate fi văzut mai jos, însă denumirea și design-ul acesteia nu au fost aprobate și pot fi modificate pe parcursul dezvoltării proiectului.

Totodată, băieții își doresc ca una din funcțiile aplicației să fie ticketarea electronică, astfel încât chișinăuienii să-și poată achiziționa biletul de călătorie online.

Aplicația va putea fi descărcată în curând, inițiatorii proiectului fiind în colaborare cu vicedirectorul Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Butucel, RTEC, Parcul urban de autobuze, dar și cu coordonatorul proiectului „Orașul meu", Adrian Pleșca. În România, călătorii au posibilitatea să instaleze o aplicație asemănătoare, monitorizarea transportului public fiind posibilă datorită dispozitivelor GPS instalate la fiecare vehicul.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

transport public , Chisinau , aplicatie

Comentarii

 (1)
  • #1 user Răspunde Citează selecţia
    Ну и зачем? Делать нечего? Уже есть e-way. Какая нам разница, приедет троллейбус на остановку в 15:32:47 или 15:33:02?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1548
Populația:
1218 locuitori

Napadova este un sat şi comună din raionul Floreşti. Napadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 44 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1218 de oameni. Satul Napadova a fost menționat documentar în anul 1548.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.