Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 iunie 2016, 10:45 views 8611
Tîndală și Păcală s-au mutat în Parcul de la Valea Morilor (Foto, Video)
10 iunie 2016, 10:45 views 8611

Tîndală și Păcală s-au mutat în Parcul de la Valea Morilor (Foto, Video)

Proiectul urban „Chisinau Is ME" a adus în dar Chişinăului încă doi eroi din folclorul moldovenesc. Și iată cine sînt acești! Însuşi Păcală și Tîndală! Acum pe boxele transformatoarelor de pe teritoriul Aventura Park din Valea Morilor vor locui cei doi eroi binecunoscuți pentru umorul și istețimea lor.

Pictorii proiectului, au remarcat faptul că, de îndată ce au văzut ambele panouri au și hotărît că acolo să fie pictați doi eroi asemănători. S-a decis imediat să fie pictați eroii îndrăgiți din snoavele populare Păcală și Tîndală. Acum cei doi prieteni vor putea să-şi amintească despre isprăvile prin care au trecut și să le povestească și vizitatorilor parcului.

Păcală a fost pictat într-atît de viu, încît se pare să fie gata de o glumă sau pur și simplu alege pe cineva din trecători căruia să-i spună o snoavă sau vreo peripeţie recentă.

Organizatorii au remarcat faptul că Păcală și Tîndală sînt continuarea unei serii de imagini a personajelor populare din folclor. În viitor se intenționează pictarea tuturor boxelor de transformatoare din parcul Valea Morilor.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , folclor , parc , Valea Morilor , desen

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.