Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 august 2016, 17:05 views 4664
ACC: Calitatea apei potabile este testată zilnic la peste 25 de parametri
04 august 2016, 17:05 views 4664

ACC: Calitatea apei potabile este testată zilnic la peste 25 de parametri

Calitatea apei potabile este testată zilnic la peste 25 de parametri fizico-chimici şi bacteriologici înainte de pompare în reţeaua de distribuţie a municipiului Chişinău. Testările sunt efectuate prin intermediul a două laboratoare, şi anume, Laboratorul Staţiei de apă Nistru (LSAN) din oraşul Vadul lui Vodă şi Laboratorul apă potabilă (LAP) din municipiul Chişinău, acreditate în conformitate cu cerinţele standardelor internaţionale, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al SA „Apă-Canal Chişinău" se menţionează că în sistemul public de alimentare cu apă potabilă calitatea apei este verificată la toţi parametrii indicaţi în legislaţie şi în conformitate cu graficele de prelevare a probelor şi efectuare a investigaţiilor de laborator, aprobate de Centrul de Sănătate Publică din Chişinău.

Potrivit ACC, pe parcursul lunii iulie anul curent au fost prelevate peste 23 de mii de probe, efectuându-se peste 51 de mii de investigaţii fizico-chimice şi peste 4 mii de încercări bacteriologice.

Furnizorul reiterează importanţa informării de către consumatori despre careva nereguli observate la sistemul centralizat de alimentare cu apă şi de canalizare, pentru a fi întreprinse măsurile necesare.

Rezultatele investigaţiilor fizico-chimice şi bacteriologice ale apei potabile distribuite în reţeaua centralizată de alimentare cu apă sunt publicate trimestrial pe site-ul întreprinderii www.acc.md.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

apa , Apă-Canal , calitate , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
690 locuitori

Grinăuţi-Raia este un sat din cadrul comunei Grinăuţi-Moldova, raionul Ocniţa. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 690 de oameni. Satul Grinăuți-Raia a fost atestat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.