Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 septembrie 2016, 16:05 views 5652
Campania de salubrizare „Hai, Moldova!”
24 septembrie 2016, 16:05 views 5652

Campania de salubrizare „Hai, Moldova!”

Zeci de cetăţeni din municipiul Chişinău, studenți, elevi şi voluntari au ieşit astăzi să susţină acţiunea de igienizare care se desfășoară în cadrul Zilei Curățeniei „Hai, Moldova!".

Proiectul se desfășoară pe ambele maluri ale Prutului - în România deja al șaptelea an consecutiv, iar în R. Moldova se află la a treia ediție. Organizatorii și-au propus să sensibilizeze populația cu privire la colectarea și gestionarea corectă a deșeurilor, precum și să mobilizeze cetățenii la o acțiune practică.

Solicitată de MOLDPRES, Victoria Ursachi, unul dintre coordonatorii proiectului „Hai, Moldova!", a afirmat că pentru evacuarea deșeurilor colectate au fost pregătiți 15 mii de saci.

„Doar în Parcul „Valea Morilor" şi la Muzeul Satului au ieşit la Ziua Curăţeniei aproximativ cîte 400 de oameni. Ne bucurăm că acţiunea organizată a avut un ecou în rîndurile locuitorilor municipiului Chişinău, care au înţeles că este spre binele tuturor să avem un oraş curat", a constatat Victoria Ursachi.

Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a declarat că această acțiune se dorește a fi o conștientizare și o reamintire a faptului că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viață, nu doar un eveniment în sine.

Potrivit oficialului, în Chişinău există zone ce reprezintă veritabile focare de mizerie, şi asta - pentru că unii locuitori ai capitalei şi-au făcut prostul obicei de a se debarasa de gunoiul menajer din gospodărie direct la colţul străzii sau în scara blocului.

„Este necesar ca în fiecare localitate să avem cîte 10 persoane care să explice oamenilor și să-i îndrumeze pentru a participa la asemenea acțiuni. Recent, Parlamentul a adoptat un proiect de lege prin care autoritățile locale, în persoanele primarului și a viceprimarului, au devenit agenți ai schimbării în localități. Aceștia vor avea responsabilitatea de a înștiința și, ulterior, de a amenda cetățenii care vor depozita gunoiul în locuri interzise", a menționat ministrul.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , campania , curăţenie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.