Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 octombrie 2016, 11:00 views 4922
20 de troleibuze din Belarus pentru Chișinău
04 octombrie 2016, 11:00 views 4922

20 de troleibuze din Belarus pentru Chișinău

Douăzeci de troleibuze vor fi livrate pe parcursul anului 2017 din Belarus în Republica Moldova. Regia Transport Electric Chişinău a făcut schimb de contract cu Compania „Belkommunmash" în prezenţa premierilor Pavel Filip şi Andrei Kobeacov.

Şeful RTEC, Gheorghe Morgoci, a menţionat că pentru cele 20 de troleibuze Republica Moldova trebuie să plătească, în funcţie de curs, 60-70 de milioane de lei. De asemenea, părţile au semnat un acord care prevede asamblarea troleibuzelor independente de reţelele electrice.

Totodată, Gheorghe Morgoci a menţionat că în anul curent la Chişinău au fost asamblate 15 troleibuze, iar altele cinci urmează să ajungă în Republica Moldova din Belarus.

Şeful RTEC a mai spus că pentru a reînnoi şi completa Parcul de troleibuze mai sunt necesare 80 de troleibuze.

Şeful companiei „Belkommunmash", Vladimir Koroli, a menţionat că în viitor această cooperare care s-a stabilit între Republica Moldova şi Belarus ar putea duce la apariţia unor modele noi de transport public electric.

Primele troleibuze produse în Belarus au fost aduse la Chişinău în anul 2012.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

troleibuz , Chisinau , Belarus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1190 locuitori

Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.