Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 octombrie 2016, 17:10 views 6332
La Chișinău s-ar putea să apară Metroul (Foto)
13 octombrie 2016, 17:10 views 6332

La Chișinău s-ar putea să apară Metroul (Foto)

Tinerii designeri au prezentat proiectul hărții Metroului Chișinăului, în cadrul proiectului "Dezvoltarea de perspectivă a conceptului mun. Chișinău".

Proiectul a fost elaborat de către studenții Universității Tehnice din Moldova, de la Facultatea "Design industrial", în colaborare cu Institutul de Stat de Proiectare Urban Proiect la compartimentul "propuneri / planuri de a aborda problemele de transport" și i l-a înaintat Ministerului Transporturilor și Comunicațiilor, ca variantă de dezvoltare a infrastructurii transportului orașului.

Proiectul Metroului Chișinăului se află în stadiu de elaborare și a fost prevăzut în cadrul Planului de dezvoltare pentru anul 2020. Însă a fost înghețat din cauza situației economice dificile din țară.

Proiectul nu a fost încă aprobat și reprezintă o propunere. Acesta conține un plan al Chișinăului și brandingul hărții Metroului, inclusiv, biletele de călătorie, precum și brand-ul în stilul unic și imaginea grafică cu atracțiile Chișinăului.

Sperăm că într-o zi vreun locuitor sau vizitator al capitalei va putea să folosi serviciile Metroului de la Chișinău.

Sursa: actualitati.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , proiect , metrou

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
806 locuitori

Fîntîna Albă este un sat din cadrul comunei Parcova, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț, la 6 km de stația de cale ferată Brătușeni și 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 806 locuitori. Prima atestare documentară a satului cu denumirea Grumăzeni, din ținutul Hotin, datează din anul 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.