Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 ianuarie 2017, 10:10 views 6751
A fost defrișată o pitorească alee de arbori din parcul „Valea Trandafirilor” (Foto)
11 ianuarie 2017, 10:10 views 6751

A fost defrișată o pitorească alee de arbori din parcul „Valea Trandafirilor” (Foto)

În parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica a demarat defrișarea masivă a arborilor de pe marginea trotuarelor. În special, este vorba despre una din cele mai pitorești alei ale acestui parc care a rămas fără cîțiva zeci de copaci. Imaginile au fost postate marți seara pe internet și au stârnit discuții aprinse printre internauți.

Potrivit autorităților, aceasta a fost o intervenție a serviciilor de profil prin lucrări de igienă și anume tăierea copacilor uscați, putrezi sau avariați, care au fost examinați și marcați de către specialiști în perioada de vegetație a arborilor.

Anterior, primăria municipiului Chişinău a anunțat că pe parcursul săptămînii curente, angajații Î.M. "Spații Verzi" vor executa tăieri de igienă în mai multe parcuri și scuaruri din capitală. Astfel, intervenția muncitorilor de la "Spații Verzi" a fost planificată pentru parcul "Valea Morilor" și pădurea-parc "Calea Basarabiei", din sectorul Centru al capitalei.

De asemenea, lucrări de curățare și defrișare a arborilor vor fi organizate în parcul "Rîșcani", sectorul Ciocana; parcul "La izvor", Buiucani; scuarul "Piața Decebal" și parcul "Valea Trandafirilor" din sectorul Botanica.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

Defrișare , Valea Trandafirilor , copac , parc

Comentarii

 (1)
  • #1 gleb Răspunde Citează selecţia
    именно этот вид деревъев - источник клещей! они заботятся о безопасности граждан!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1631 locuitori

Dumbrăviţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dumbrăviţa, Valea lui Vlad și Bocancea-Schit. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1631 de oameni. Satul Dumbrăvița a fost atestat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.