Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 martie 2017, 14:15 views 4859
Chișinăul a rămas fără telefoane publice
30 martie 2017, 14:15 views 4859

Chișinăul a rămas fără telefoane publice

Odată cu apariția smartphone-urilor, care au un număr foarte mare de funcții diferite, a dispărut necesitatea utilizării telefoanelor publice. Astăzi în capitala Moldovei are loc demontarea tuturor telefoanelor publice, cîndva indispensabile.

„Telefoanele publice chișinăuiene servesc doar ca element decorativ în oraș. Astăzi vom începe operațiunea de demontare a acestora", a declarat unul dintre angajații Moldtelecom.

Ultimele date cu privire la utilizarea telefoanelor publice cu plată țin de anul 2012. Atunci, după cum reiese din informațiile publicate, moldovenii au vorbit de la telefoanele publice circa 2 milioane de minute, ceea ce constituise cu 450 de mii de minute mai mult, decît în anul 2011. Din anul 2012, datele privind utilizarea telefoanelor publice nu au mai fost înregistrate.

Moldtelecom nu comunică detalii despre numărul telefoanelor publice care urmează să fie demontate, dar nici referitor la soarta lor ulterioară. De menționat faptul că pînă la sfîrșitul anului 2014 în întreaga țară erau aproximativ 1.000 de telefoane publice cu plată, cele mai multe dintre care se aflau la Chișinău.

În CSI telefoanele publice au dispărut, practic, de pe străzi. Le puteți găsi la gările feroviare și în alte locuri publice, dar din ce în ce mai puține și mai puține. În străinătate încearcă să li se găsească o nouă utilizare. Acum, în New York, sînt aproximativ 11.000 de telefoane publice, ceea ce e mult mai puțin decît 35000 de acum două decenii. Primarul Maykl Blumberg vrea să le găsească telefoanelor publice cu plată o nouă utilizare, pentru că cei mai mulți oameni au telefoane mobile. Telefoanele publice din New York s-au dovedit a fi extrem de utile și importante pentru locuitori, în timpul uraganului Sandy, în octombrie 2012, cînd energia electrică a fost deconectată, oamenii fiind nevoiți să folosească telefoanele publice pentru a face legătura cu cei dragi.

Sursa: actualitati.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , telefon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1557
Populația:
3171 locuitori

Sărata Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Sărata Nouă, Sărata Veche și Hitreşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3171 de oameni. Satul Sărata Veche a fost menționat documentar în anul 1557.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.