Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 aprilie 2017, 12:20 views 4606
Vizitați cel de-al 10-lea „Festival al Limbilor“ de la Chișinău
04 aprilie 2017, 12:20 views 4606

Vizitați cel de-al 10-lea „Festival al Limbilor“ de la Chișinău

În capitala Moldovei va avea loc „Festivalul Limbilor". La eveniment vor fi prezenți reprezentanții a circa 20 de culturi, iar un program interesant și o dispoziție bună vă sînt garntate, oferindu-vă energie pentru întreaga săptămînă de lucru.

„Festivalul Limbilor" este o nouă oportunitate pentru oameni de toate vîrstele și absolut orice fel de interese să afle mai multe despre diferite limbi, răspîndite atît pe teritoriul Republicii Moldova, cît și în străinătate. Evenimentul va avea loc pe data de 9 aprilie, la ora 12.00, în incinta Centrului Cultural Kedem.

Reprezentanții a circa 20 de culturi sînt gata să-i familiarizeze pe oaspeții evenimentului cu limbile care sînt native pentru ei. În atmosfera relaxantă a evenimentului, profesorii vă vor arăta toată frumusețea culturii lor, prin intermediul limbii într-o formă liberă și deschisă (dans, cîntec, poezie etc.), lărgindu-vă dvs., vizitatorilor, viziunea asupra diversității etnice și lingvistice a Moldovei, țărilor Europei, Asiei și Africii.

„Festivalul Limbilor" este, într-un fel, o punte culturală prin intermediul căreia oamenii învață diverse obiceiuri și tradiții, îmbogățindu-și cunoștințele, descoperă legăturile subtile ale păienjenişului cultural. Unde n-ai pași – vei ajunge într-o altă țară.

Sursa: actualitati.md

Cuvinte cheie:

Festival , cultura , limba

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1226 locuitori

Bahmut este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Bahmut și Bahmut – stație de cale ferată.  Satul Bahmut este aşezat la poalele codrilor din zona de centru-vest a republicii, la o distanță de 25 km de orașul Călăraşi şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 1226 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bahmut datează din anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.