Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 aprilie 2017, 16:45 views 4876
Guvernul va ajuta Primăria
26 aprilie 2017, 16:45 views 4876

Guvernul va ajuta Primăria

O amplă acțiune de curățenie va fi demarată mîine în municipiul Chișinău, a anunțat astăzi premierul Pavel Filip.

Potrivit lui, primăria capitalei nu dispune de resursele necesare pentru a înlătura consecințele intemperiilor produse săptămîna trecută, iar din acest considerent vor interveni autoritățile centrale. În procesul de salubrizare a orașului vor fi antrenate peste 100 de autospeciale, peste 200 de specialiști în curățarea arborilor și peste 1000 de polițiști și carabinieri, repartizați pe sectoare, a relatat Filip.

„Criza prin care trecem, generată de ninsori, nu poate fi consideră încă depășită atît timp cît ne pasc pericole. Avem arbori distruși gata să cadă. Vom mobiliza forțele pentru o acțiune de urgență, să venim cu o mînă de ajutor Primăriei. Înțelegem că impactul este unul de proporții. Să nu fie speculații precum că Guvernul vine peste atribuțiile Primăriei. Ne mobilizăm la nivel central, astfel încît în cîteva zile să facem ordine în oraș. Toate echipele vor interveni în raza lor de acțiune, inclusiv în curțile blocurilor și pe străzi", a spus Filip.

Premierul i-a îndemnat pe locutorii orașului să aibă răbdare și să fie receptivi la solicitările poliției, care va patrula în următoarele zile străzile capitalei. Totodată, el a avertizat că accesul pe unele porțiuni de străzi ar putea fi restricționat, în legătură cu desfășurarea lucrărilor de salubrizare.

„Rog să vă abțineți, dacă nu există nicio urgență, să vă deplasați cu mașinile prin oraș, iar cei care locuiesc în afara orașului, să vă abțineți de a veni în Chișinău cu automobilele", a punctat Filip.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

guvern , primaria , ajutor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1782
Populația:
1319 locuitori

Ciufleşti este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Ciufleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1319 oameni. Satul Ciuflești a fost menționat documentar în anul 1782.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.