Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iunie 2017, 16:11 views 8201
Șobolanii au invadat încă o curte cu blocuri din Chișinău
13 iunie 2017, 16:11 views 8201

Șobolanii au invadat încă o curte cu blocuri din Chișinău

A parvenit un semnal alarmant de la un locuitor al Chișinăului din sectorul Botanica.

La intersecția străzilor Testemițanu și Natalia Gheorghiu a apărut un focar de șobolani, care „s-au stabilit" în resturile copacilor, tăiați după intemperie. Această informație a parvenit prin intermediul rubricii „Tu ești Reporter" de la un cititor al portalului NOI.md.

O colonie de șobolani s-a stabilit în ramurile copacilor căzuți în urma intemperiei de la sfîrșitul lunii aprilie. Un locuitor al sectorului Botanica, care a fost martor al stabilirii „pepinierei de șobolani" din intersecția străzilor Testemițanu și Natalia Gheorghiu, a comunicat portalului NOI.md că rozătoarele mișună în apropierea depozitului de deșeuri, situat în preajmă. Locul, în apropierea căruia au apărut o mulțime de animale nedorite se află în vecinătatea blocului cu numărul 13/2 de pe strada Natalia Gheorghiu.

Această înștiințare alarmantă nu este nici pe departe primul semnal de la cetățeni cu privire la apariția masivă a coloniilor de șobolani la Chișinău. Astfel, în week-end-ul trecut o colonie de circa 50 de rozătoare a fost depistată „plimbîndu-se" prin iarba verde din apropierea porțiunii aglomerate a zonei pietonale de la intersecția străzilor Ismail cu bulevardul Dimitrie Cantemir. Responsabilii de la Primărie au menționat faptul că au reacționat prompt la această atenționare inițiind, în special, deratizarea subsolurilor celor mai problematice blocuri din capitală.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , deşeuri , animale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
764 locuitori

Iujnoe este un sat şi comună din raionul Cahul. Iujnoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 51 km de orașul Cahul și la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 764 de oameni. Satul Iujnoe a fost menționat documentar în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.