Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 iunie 2017, 15:00 views 4440
Reparaţiile în grădiniţe din căpitală sînt în toi
27 iunie 2017, 15:00 views 4440

Reparaţiile în grădiniţe din căpitală sînt în toi

Grădiniţele din căpitală se închid pe perioada de vară pentru reparaţie, iar părinţii sînt nevoiţi să-şi transfere copiii la alte instituţii. Acesta a fost subiectul discutat luni la şedinţa operativă a primăriei Chişinău.

Șeful adjunct al Direcţiei generală educaţie, tineret şi sport, Viorica Negrei, a declarat că închiderea grădiniţelor nu este un proces nou, căci în fiecare an se închid pentru reparaţie pînă la 80 de grădiniţe.

"Anul acesta, grădiniţele vor fi închise de la 14 pînă la 42 de zile, din motivul că multe din instituţii de învăţămînt preşcolar sînt construite încă în anii '60-70 ai secolului trecut şi au nevoie de renovare. Reparaţiile cosmetice se fac în limita bugetului instituţiilor de învăţămînt, la care contribuie şi părinţii. Primăria alocă pentru reparaţia instituţiilor preşcolare şi preuniversitare peste 42 mil. lei. Deşi această sumă pare una mare, ea de fapt este foarte mică pentru a repara toate grădiniţile", a remarcat Negrei.

Precizare: În municipiul Chişinău, actualmente, activează 158 de instituţii de învăţămînt preşcolar, dintre care 26 deja sînt închise pentru reparaţie. Anterior, Ministerul Educaţiei a venit cu iniţiativa de a organiza la grădiniţe vacanţă de vară, echivalent cu cea şcolară, pentru ca în acest timp să se facă reparaţie. Părinţii şi conducerea grădiniţelor însă au fost împotrivă, fiindcă nu au cu cine lăsa copiii acasă.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

reparatie , grădiniţa , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
155 locuitori

Marchet este un sat din cadrul comunei Pogăneşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 56 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Marchet a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.