Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 iulie 2017, 17:15 views 6451
Semnăturile pentru demiterea primarului de Chișinău, trimise în instanța de judecată (VIDEO)
07 iulie 2017, 17:15 views 6451

Semnăturile pentru demiterea primarului de Chișinău, trimise în instanța de judecată (VIDEO)

Grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului privind demisia primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a depus semnăturile și le-a trimis în instanța de judecată pentru confirmare.

„Ne-am confruntat cu un comportament absolut inadecvat din partea Primăriei municipiului Chișinău, din partea structurilor municipale. Toți funcționarii care au blocat procedurile legale vor răspunde conform legii", a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Potrivit lui, astăzi la Judecătoria sectorului Buiucani au fost depuse 77 de mii de semnături avizate, chiar dacă minim este necesar de 64 de mii de semnături

„În realitate noi am colectat 90 de mii de semnături, dar am avut probleme de ordin tehnic sau juridic și am avut anumite conflicte cu funcționarii responsabili", a zis reprezentantul grupului de inițiativă.

Bătrîncea a promis că, în luna septembrie - octombrie a acestui an, va avea loc referendum și grupul de inițiativă va întreprinde totul pentru desfășurarea alegerilor unui nou primar: „Nu facem astăzi campanie electorală, nu spunem că trebuie să devină primar o persoană anumită, noi apelăm la chișinăuieni să voteze prin referendum ca să-l demitem pe primarul Dorin Chirtoacă".

în termen de 15 zile, instanța trebuie să verifice și să confirme corectitudinea îndeplinirii listelor și întocmirea documentelor. Apoi, instanța va transmite întregul pachet Consiliului municipal Chișinău, care va trebui să propună Comisiei Electorale Centrale o dată pentru organizarea referendumului.

Sursa: www.realitatea.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1559
Populația:
2375 locuitori

Visoca este un sat şi comună din raionul Soroca. Visoca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2375 de oameni. Satul Visoca fost menționat documentar în anul 1559.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.