Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iulie 2017, 10:15 views 5479
Troleibuzele care circulă spre aeroport sînt încărcate în proporție de 60%
12 iulie 2017, 10:15 views 5479

Troleibuzele care circulă spre aeroport sînt încărcate în proporție de 60%

În primele două săptămâni de la lansarea troleibuzului fără fir pe ruta nr. 30 „Piața Marii Adunări Naționale – Aeroport", rata de îmbarcare constituie 60%. Șeful Regiei Transport Electric Chișinău, Gheorghe Morgoci, estimează că la încheierea sezonului estival fluxul de pasageri va crește.

Gheorghe Morgoci a declarat că ruta este solicitată, iar rata de îmbarcare de 60% este mai mare decât media pentru toate rutele. În opinia sa, odată cu începerea anului școlar, fluxul de pasageri va mai crește.

Solicitat de IPN, Veaceslav Gaina, administratorul rutei de microbuz nr.165, care de asemenea face legătura între aeroport și capitală, a declarat că lansarea rutei de troleibuz până la aerogară nu a afectat semnificativ fluxul de pasageri care optează pentru microbuz. Poate anumite categorii de călători au ales să circule cu troleibuzul, dar în fond oamenii optează pentru un transport mai rapid, care nu oprește în fiecare stație, a spus Veaceslav Gaina. Potrivit regimului de vară, microbuzele cu nr. 165 circulă în intervalul de timp 05.40-22.00.

Troleibuzele fără fir de pe ruta nr. 30 pornesc de la stația din strada Bănulescu-Bodoni, mai sus de monumentul lui Ștefan cel Mare, începând cu 06.00. Ultimul troleibuz de la Chișinău pornește la ora 22.50, iar de la aeroport la 23.20. Prețul pentru o călătorie este de doi lei.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

troleibuz , transport , Chisinau

Comentarii

 (1)
  • #1 Anton Răspunde Citează selecţia
    Ещё недостаточно людей знают о троллейбусе связанный с аэропортом .
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
312 locuitori

Tîrzieni este un sat din cadrul comunei Mălăieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Orhei și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 312 oameni. Satul Tîrzieni a fost menționat documentar în anul 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.